Dessvärre är det inte så enkelt att det räcker att bara börja ersätta måltider med produkter från Naturdiet, du måste röra på dig också! Försök hitta något som du tycker är roligt eftersom det blir lättare att motivera sig då. Om man tränar ofta och hårt är det viktigt att inte äta för lite, byt då bara ut enstaka måltider mot Naturdiet och komplettera med vanlig mat.

Promenera

Promenader är världens enklaste motion och bästa sättet att komma igång. Du behöver varken nya kläder eller någon dyr utrustning, det är bara att ge sig ut och gå. Om du kan få till 10 000 steg om dagen är det riktigt bra! Bestäm dig gärna för ett mål hur många steg du ska gå - det håller motivationen uppe. Enklast håller du koll på stegen med hjälp av mobilen eller exempelvis ett träningsarmband.

Styrketräna

Muskler är inte bara snyggt, de ökar också din förbränning eftersom muskler kräver energi dygnet runt. Men tänk på att vila minst 48 timmar mellan passen! Musklerna bryts nämligen ner vid överträning och behöver lugn och ro för att byggas upp och bli starkare.

Om du inte vill gå till ett gym eller köpa redskap kan du exempelvis välja en träningsapp i mobilen och träna några minuter om dagen.

Vardagsmotion

Du behöver faktiskt inte stå och svettas på gymmet om du inte gillar det. Det funkar utmärkt att ägna sig åt vardagsmotion. Exempel på detta är att ta trapporna istället för hissen, ta med en matlåda så att du hinner gå en promenad på lunchen eller gå av bussen någon hållplats för tidigt och gå resten av vägen.

Ett bra tips är också att ta cykeln till jobbet eller affären. Har du en elcykel kan du välja det lägsta effektläget så att du ändå får kämpa lite i motvinden och bygga upp kondition och muskler.

Lunchpromenad

Lunchen är ett utmärkt tillfälle att få sina 30 minuter rörelse. En lunchpromenad får igång både kropp och hjärna. Under vintertid i Sverige kan det också vara ett bra tillfälle att få dagsljus.


Lycka till med träningen!