Naturdiets produkter passar bra för alla som vill gå ner i vikt eller helt enkelt behålla sin vikt. De är fantastiskt goda och passar även bra som mellanmål eller som måltid i farten.

Våra shakespulver och smoothies innehåller alla vitaminer och mineraler du behöver och uppfyller kraven för VLCD, komplett kostersättning för viktkontroll med mycket lågt energiinnehåll. Det innebär att de ersätter tryggt och säkert både frukost, lunch, mellanmål och middag! Våra måltidsersättningar innehåller allt du behöver när du ersätter en till två måltider per dag.

Som ensam kostkälla

Naturdiet VLCD (Very Low Calorie Diet) produkter är Komplett kostersättning för viktkontroll med ett mycket lågt energiinnehåll. Produkterna är tänkta att ersätta samtliga måltider under dagen och det totala dagliga energiinnehållet ska vara mellan 450 kcal och 800 kcal. Naturdiet VLCD produkter kan alltså fungera som ensam kostkälla. Om du ersätter alla måltider med VLCD produkter är det viktigt att äta hela den dagliga dosen, detta eftersom den dagliga dosen täcker kroppens behov av de essentiella näringsämnena. Kom också ihåg att dricka tillräckligt med vatten.

Naturdiet VLCD produkter är till för friska vuxna personer med övervikt eller fetma. Du kan använda Naturdiet VLCD produkter i upp till tre veckor som enda näringskälla. Vill du använda dem längre än tre veckor bör du rådgöra med din läkare.

VLCD produkter regleras av Livsmedelsverket och det finns en specifik lagstiftning inom EU med sammansättningskrav som måste uppfyllas. Vid försäljning av nya VLCD produkter krävs det tillstånd från Livsmedelsverket.

Vilka ska inte använda Naturdiet som enda kostkälla?

Naturdiets produkter bör inte användas av barn, ungdomar, gravida, ammande eller personer med ätstörningar. Personer med störningar i ämnesomsättningen eller vid övervikt med komplikationer (t.ex. hjärt-kärlsjukdom) bör använda Naturdiet endast i samråd med läkare.

Byt ut enstaka mål mot Naturdiet

Om du inte behöver gå ner i vikt så snabbt eller mycket, om du vill hålla din uppnådda idealvikt eller om du helt enkelt bara vill ha ett nyttigare mellanmål – då rekommenderar vi att byta ut en måltid om dagen mot någon av våra Naturdiet produkter. Du kan även istället för Naturdiets VLCD produkter (drinkmix eller shakes) välja en av Naturdiets Måltidsersättnings produkter (smoothie).

Produkter som är Måltidersättning för viktkontroll (200 kcal - 250 kcal per måltid) är tänkta att ersätta en eller två av dagens måltider. Även dessa produkter har specifika sammansättningskrav som måste uppfyllas.