Vad är måltidsersättning?

Måltidsersättning för viktkontroll är produkter som hjälper dig att gå ner i vikt eller behålla din vikt. De innehåller viktiga näringsämnen samtidigt som antalet kalorier är lågt.

Detta är Måltidsersättning för viktkontroll

Måltidsersättning för viktkontroll är produkter som kan ersätta en eller två måltider per dag. Energiinnehållet per måltid får inte understiga 200 kcal (840 kJ) och inte överstiga 250 kcal (1 046 kJ).

Naturdiets bars och smoothies är klassade som måltidsersättning för viktkontroll och de har alltså ett kaloriinnehåll på 200-250 kcal per produkt. Om du vill ha ännu färre kalorier kan du välja att använda Naturdiets shakes och drinkmixer som är klassade enligt VLCD.

Så här hjälper måltidsersättning dig att behålla vikten och gå ner i vikt:

  • Om du har en energibegränsad kost och ersätter en av huvudmåltiderna per dag med en måltidsersättning bidrar det till att bibehålla vikten efter viktminskning.
  • Om du har en energibegränsad kost och ersätter två av huvudmåltiderna per dag med måltidsersättningar bidrar det till viktminskning.

För att sälja produkter som Måltidsersättning för viktkontroll krävs inget tillstånd från Livsmedelsverket. Men för att påstå att en produkt är Måltidsersättning för viktkontroll krävs att villkor uppfylls i specifik livsmedelslagstiftning gällande näringssammansättning.


naturdiet_utan_socker_422x422.png

Smarta alternativ

Naturdiet har måltidsalternativen för en hälsosam livsstil oavsett om du söker frukost, lunch eller mellanmål. Alltid med ett lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver.

Våra produkter
naturdiet-griffelers.png

Vanliga frågor

Många användare har liknande frågor om hur man använder Naturdiet. Här kan du hitta svaren på de vanligaste frågorna.

Frågor & Svar
användareberättar.jpg

Våra användare berättar

Läs om hur andra har använt Naturdiet. Ta del av deras erfarenheter och tips.

Våra användare