Vad är VLCD?

VLCD och Måltidsersättning för viktkontroll är begrepp som ofta förekommer när man pratar om produkter för viktminskning. Dessa begrepp kan behöva en förklaring.

Detta är VLCD

VLCD är en förkortning för "Very Low Calorie Diet". Detta är livsmedel med mycket lågt energiinnehåll som ersätter dagens samtliga måltider. Energiinnehållet per dag får inte understiga 450 kcal (1880 kJ) per dag eller överstiga 800 kcal (3350 kJ).

När dagens samtliga måltider ersätts är det viktigt att äta hela den dagliga dosen, då denna täcker kroppens behov av de essentiella näringsämnena. För att få sälja produkter som VLCD krävs tillstånd från Livsmedelsverket. Det finns även specifik livsmedelslagstiftning hur produkterna ska vara näringsmässigt sammansatta.  Produkterna bör inte användas som enda näringskälla under längre period än tre veckor, utan att rådgöra med läkare.

Alla Naturdiets shakes och drinkmixer är godkända enligt VLCD och du kan tryggt ersätta frukost, lunch och middag med dem för att gå ner i vikt eller behålla din vikt.

Naturdiets bars och smoothies klassas som måltidsersättning för viktkontroll och är ett bra komplement till shakes och drinkmixer.

Detta är LCD

Det finns även produkter på marknaden märkta med beteckningen LCD, "Low Calorie Diet". De har ett högre energiinnehåll än VLCD. Produkterna ersätter samtliga dagliga måltider och energiinnehållet per dag får inte understiga 800 kcal per dag eller överstiga 1200 kcal.
naturdiet_utan_socker_422x422.png

Smarta alternativ

Naturdiet har måltidsalternativen för en hälsosam livsstil oavsett om du söker frukost, lunch eller mellanmål. Alltid med ett lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver.

Våra produkter
naturdiet-griffelers.png

Vanliga frågor

Många användare har liknande frågor om hur man använder Naturdiet. Här kan du hitta svaren på de vanligaste frågorna.

Frågor & Svar
användareberättar.jpg

Våra användare berättar

Läs om hur andra har använt Naturdiet. Ta del av deras erfarenheter och tips.

Våra användare