Kenths historia

Jag hamnade i rullstol 1982 efter en cykelolycka. Jag var tävlingscyklist iMAIF Motala Cyklisterna. Den här dagen den 27 maj 1982 så hade jag varit ute och tränat dom yngre förmågorna i klubben och en av dom fick punktering. Jag hjälpte till att laga  den och vart lite försenad då jag brukar möta mina jämnåriga och äldre en mil utanför Motala. Jag trampade på lite extra fort mot korset där dom stod och väntade på mig. Jag borrade ner huvudet för luftmotståndet skull och i samma veva kom en  buss och körde in framför mig och jag hann inte reagera och körde in med huvudet före i bussen och bröt nacken.

Det var en väldigt lång rehabilitering innan jag kom hem och kunde klara mig skapligt själv. Efter några år började jag att tävla i rullstol igen i många olika sporter som tex,friidrott,marathon, pingis,basket och rullstolsrugby som jag vart europamästare i -97 och 99.

Jag tränade hårt i rullstol mellan åren 87-2002. Sedan så opererades jag ett antal gånger för olika skador och råkade ut för en massa sjukdomar. År 2002 opererade jag in en medicinpump som jag hade inopererad i 7 år. Samtidigt som jag slutade att idrotta 2002 på grund av att jag inte mådde bra kroppsligt. Jag fortsatte att äta som att jag fortfarande idrottade, plus att jag gick upp i vikt av medicinpumpen då mina muskler från bröstvårtorna och neråt vart slappa av medicinen. År 2009 tog jag ut pumpen och skulle sätta dit en ny, men det gick fel och jag valde att inte sätta dit någon ny då jag hörde att många hade gått upp i vikt av att ha pumpen inopererad. Jag hade då gått upp i vikt från ca 90 kilo (jag är 188 cm lång) till ca 120 kg.

Jag försökte mig på en massa olika bantningsmetoder i många år och försökte att komma igång med träningen. Men det var tufft att röra på sig i rullstol när man vägde så mycket och jag bara jojo bantade hela tiden.

Sedan var jag på rehabilitering på Teneriffa 2012 och hade varit där i nästan 3 veckor och tränat då olyckan var framme som kunde slutat,men som vart en del av början på något nytt.. Jag vart tappad i en trapp med huvudet före och fick sy 70 stygn i pannan och skadade 4 kotor i ryggen.

När jag kom hem så vart det rehabilitering och sjukgymnastik för att bli av med värken. Samtidigt vägde jag för mycket och anmälde mig till en magoperation hösten 2012, en så kallad gastrisk bypass,  där man minskar magsäcken för att på så sätt gå ner i vikt.

I början på 2013 ingick det en dietkurs som alla var tvungen att gå på innan man skulle få operera sig. Kravet var att man kunde visa att man på egen hjälp kunde gå ner 7-9 kilo innan operationen.

Jag vägde då 127,8 kilo. Då det var folk på kursen som vägde upp mot 200 kg så gick jag hem och fick mig en ordentlig funderare. Jag gick till ICA och kollade vad det fanns för olika drycker man kunde ersätta måltiderna med. Jag tog hem en massa olika drycker, många smakade hemskt rent ut sagt. Men jag fastnade ganska fort för en dryck som hette/heter Naturdiet och fastnade för 5 av deras smaker som jag satte in i kylskåpet.Jag trodde knappt att det var sant att dom smakade så otroligt gott, lite som milkshake när dom var iskalla..Hade ju smakat andra drycker som rent ut sagt smakade väldigt illa. Jag började göra så att jag drack 4 Naturdiet om dagen ihop med ett kokt ägg. Klockan 08.00,11.00,14.00 och 20.00..Klockan 17.00 tog jag någon frukt, helst äpple. Så gjorde jag från 1 maj 2013 till julen 2013 varje dag. Då hade jag gått ner 30 kilo.

Sedan började jag äta en liten frukost, med betoning på liten 08.00 och en sallad klockan 14.00 men klockan 11.00,17.00 och 20.00 så fortsatte jag ta en Naturdiet och ett ägg. Så gjorde jag i 3 månader fram till april 2014 då hade jag på ett år gått ner 34.4 kilo. Jag vägde då 93,4 kilo och hade fått ett nytt liv.

Sedan april 2014 och fram till nu i september så har jag ibland unnat mig vanlig mat en gång om dagen och en mindre frukost men fortsätter att hålla mina mattider. Jag äter 5 gånger om dagen och dricker Naturdiet 3 gånger om dagen och det har hjälpt mig att hålla vikten vilket också har fått mig att göra comeback i rullstolsrugbyn i augusti 2014.

Tack Naturdiet för er hjälp att få tillbaka mitt aktiva liv igen!
 
Kenth "Huggarn" Svensson Torsby 2014-09-11